တုန္ယမ္းထမင္းေၾကာ္
Posted on Thursday, July 12, 2012
|
No Comments
ထမင္း၊
ႏွစ္သက္ရာအသား၊
ၾကက္ဥ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ေျပာင္းဖူး၊
မုန္လာဥနီ၊
နံနံပင္၊
ေရွာက္ရြက္နဲ႔
Tom Yum paste ။
ဒီတစ္ပတ္ ခ်က္ျပထားတဲ့ စားဖြယ္ကေတာ့ တုန္ယမ္း ထမင္းေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္နည္း
အသားကို အတံုးခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ။ ၾကက္ဥကို ခပ္ပါးပါးနဲ႔ အျပန္႔လိုက္ရေအာင္ ေၾကာ္ထားပါ။ မုန္လာဥနီနဲ႔ ေျပာင္းဖူးကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။ အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ အိုးထဲဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးရင္ စဥ္းထားတဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ေမႊပါ။ လွီးထားတဲ့ အသားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။ ခဏၾကာလို႔ အသားက်က္ၿပီဆိုရင္ ထမင္းထည့္ပါ။ Tom Yum paste ထည့္ပါ။
အခ်ဳိ၊ အငန္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အရသာျမည္းၾကည့္လို႔ အေနေတာ္ၿပီဆိုရင္ တုန္ယမ္းထမင္းေၾကာ္ ရၿပီေပါ့။ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ေရွာက္ရြက္နဲ႔ နံနံပင္ေတြကိုေတာ့ စားခါနီးက်မွ ပန္းကန္ထဲထည့္ၿပီး တြဲဖက္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
Ref : Myanmar Times
http://www.myanmarnewszone.com/recipes/11017-tom-yun-rice-fired.html

Post a Comment